Workshop "Hundertwasser"

Deze workshop gaan we schilderen zoals Friedensreich Hundertwasser, geboren als Friedrich Stowasser, (Wenen, 15 december 1928 – Queen Elizabeth 2, 19 februari 2000). Hij was een Oostenrijks kunstenaar en architect en stond vooral bekend om de door hem ontworpen, kleurrijke gebouwen en was voorvechter van een mens- en milieuvriendelijke bouwwijze.

De schilderijen van Hundertwasser kenmerken zich door het uitbundig gebruik van kleur, het gebruik van kleine omkaderde vlakken en parallelle (maar niet rechte) lijnen, een fascinatie voor de spiraal en het ontbreken van rechte lijnen. Naast abstracte schilderijen maakte Hundertwasser gestileerd figuratieve schilderijen met als belangrijkste onderwerp gebouwen.

Na een korte introductieles over het thema en een demonstratie schilderen, leer je paletgebruik en kleuren mengen. Daarna ga je onder begeleiding van Henk je eigen schilderij maken.

SCHILDEREN WAT JE WILT? Het thema is geen verplicht onderwerp. Tijdens alle workshops kun je natuurlijk ook werken aan een eigen gekozen onderwerp of met één van de andere thema's aan de slag gaan.

Een leerzame en creatieve schilderworkshop. Op het eind van de dag ga je met een mooie schilderij naar huis!

klik hier voor het prijsoverzicht

Bij deze workshop is bij de prijs inbegrepen: - standaard doek 50 x 50 cm (Je kan je doek upgraden)
- verf en kwasten
- koffie en thee
- hapje en drankje

Aanmeldingsformulier

Heb je deelgenomen aan deze workshop en wil je je ervaring delen met anderen? Laat dan een comment achter.