biografie Henk Nyenhuis
 • Henk

  Henk Nyenhuis (Henk Nijenhuis, Hellendoorn 1965). Vanaf kinds af aan was Henk al creatief. Hij tekende altijd erg veel en op de LTS was hij zeer goed met hout. Op de de MTS, technisch chemies, leerde hij veel over verf en de chemische reacties. zijn vervolgopleiding was de lerarenopleiding Tekenen & handvaardigheid aan Hogeschool Windesheim te Zwolle. Hierna is hij vrijwel meteen zelfstandig ondernemer geworden en zich gaan richten op decoreren en het maken van muurschilderingen bij particulieren en veel in de horeca. Door zijn technische kennis en visualisatie is hij in de loop der jaren uitgegroeid tot kunstenaar Wat hij zelf nog steeds niet zo vind, want je moet immers in het leven blijven leren, ook van je fouten.Een kunstwerk is nooit echt af.

 • Inspiratie

  Alles om Henk heen geeft hem inspiratie. Vooral mensen blijven hem intrigeren. Maar ook geschiedenis, muziek, filosofie, wetenschap, films, (social) media, kunst(stromingen), streetart, graffiti, urban, virtual reality & gaming.

 • Cursussen & Workshops

  Naast het maken van schilderijen en wandschilderingen geeft Henk schildercursussen & -workshops met acryl in zijn atelier aan huis of op lokatie. Vanuit het hele land komen de cursisten zijn lessen volgen, maar zelfs ook van over de grenzen.

 • Interesse

  Af en toe is Henk te zien op verschillende podia in de stad of elders in het land (bluesharp en zang).